Fornybar Norge ansetter to nye rådgivere innen nett og marked

Publisert

Fornybar Norge styrker satsingen på arbeidet med strømnett og energimarked, og har ansatt Ingvild Vestre Sem (31) og Sebastian Maira Johansen (32) som nye næringspolitiske rådgivere.

De hadde begge sin første arbeidsdag i Fornybar Norge 1. juli.  

– Vi er svært fornøyde med at de nå er på plass hos oss og kan bidra til å fremme fornybarnæringen og energiomstillingen vi er midt oppe i, sier Kristin H. Lind, direktør for strømnett og beredskap i Fornybar Norge. 

Ingvild Vestre Sem er utdannet siviløkonom ved Norges Miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og skal jobbe i seksjonen for marked. Hun har de siste fem årene jobbet som rådgiver i NVE, der hun blant annet har hatt ansvar for NVEs langsiktige kraftmarkedsanalyse, samt med å overvåke kraftsituasjonen. 

– Med omfattende elektrifisering og en pågående energiomstilling er det ingen tvil om at vi trenger tilgang på mer fornybar kraft. Sammen med medlemmene ønsker jeg å bidra til god forståelse og innsikt i de ulike sidene av kraftmarkedet. Fornybar Norge har en viktig rolle i disse diskusjonene og jeg ser fram til å bidra på dette området, sier Sem. 

Sebastian Maira Johansen skal jobbe i seksjonen for strømnett og beredskap, og vil også bidra inn på markedsseksjonen. Han er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo, og har jobbet for Reguleringsmyndigheten for energi i NVE de siste to årene. Der har han blant annet jobbet med regulering av nettselskapene, og med forskriftsarbeid for raskere tilknytninger og bedre utnyttelse av nettkapasiteten.   

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe i Fornybar Norge, og ser frem til å komme i gang. Fornybar Norge er en offensiv og viktig aktør, som jobber for at det kuttes klimagassutslipp samtidig som det skapes nye arbeidsplasser. Dette er noe jeg brenner for. Jeg ser frem til å være med å bidra, sammen med flinke og engasjerte kollegaer, sier Johansen.

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne:
Profilbilde av Jan Magne Bae
  • Jan Magne Bae
  • Næringspolitisk rådgiver
Profilbilde Kristin H. Lind.
  • Kristin H. Lind
  • Direktør strømnett og beredskap
  • @khlind