Sikkerhet og beredskap styrkes i Fornybar Norge

Publisert

Profilbilde av Tobias Bang-Hansen.

Tobias Bang-Hansen, næringspolitisk rådgiver i Fornybar Norge.

Fornybar Norge styrker sitt arbeid med sikkerhet og beredskap for fornybarnæringen, og har ansatt Tobias Bang-Hansen som næringspolitisk rådgiver.

Tobias Bang-Hansen starter 1. september i en nyopprettet stilling som næringspolitisk rådgiver innen sikkerhet og beredskap i Fornybar Norge. Han har solid og mangeårig erfaring innen sikkerhet og beredskap både fra privat og offentlig virksomhet.  

– Vi er svært glade for å få Tobias Bang-Hansen til Fornybar Norge. Han har med seg kunnskap og kompetanse om sikkerhet og beredskap gjennom mange års arbeid innen andre samfunnskritiske sektorer. Dette er erfaring som vi og våre medlemmer vil ha stor nytte av, sier Kristin H. Lind, direktør for strømnett og beredskap i Fornybar Norge.  

– Energipolitikken er et fundament for mange områder i samfunnet, som klima- nærings- og sikkerhetspolitikk. Den geopolitiske situasjonen og klimautfordringene de siste årene har vist oss at dette er et område der vi må sette inn mer ressurser, også som bransjeorganisasjon, sier Lind. 

Økt fokus på sikkerhet og beredskap i fornybarnæringen 

Fornybar Norges medlemmer opplever stadig større oppmerksomhet fra omgivelsene når det gjelder sikkerhet og beredskap. Samtidig er samhandling mellom ulike sektorer viktig, og den gjensidige avhengigheten mellom ulik infrastruktur øker.   

Økende digitalisering i sektoren øker også behovet for større oppmerksomhet rundt IKT-sikkerhet. Mye mer data og større bruk av disse blir kritisk viktig blant annet for å kunne utnytte strømnettet bedre.  

– Økt fokus på sikkerhet og beredskap er grunnleggende for energiomstillingen, når mye fossilt forbruk i ulike næringer skal over på fornybar energi. Fornybarnæringen må dimensjonere kritisk infrastruktur for nye klimautfordringer, og under Arendalsuka fikk vi høre at Nasjonal sikkerhetsmyndighet har forventninger til at næringen også dimensjonerer for kriser og krig, sier Lind.  

Solid kompetanse fra Sjøforsvaret, Forsvaret og Redningsselskapet 

Tobias Bang-Hansen kommer fra en stilling i Redningsselskapet som avdelingsdirektør for sjø. Han har tidligere jobbet for Sjøforsvaret, spesialsstyrkene og Etterretningstjenesten. 

– Jeg gleder meg til å begynne å jobbe i fornybarnæringen. Kraftforsyningen er kanskje den aller viktigste infrastrukturen for samfunnet, og jeg ser fram til å bli kjent med alle de flinke folkene i Fornybar Norge og medlemmene i hele verdikjeden, sier Bang-Hansen.  

– Jeg tar med meg erfaring fra og forståelse for beredskap og sikkerhetsarbeid gjennom mange år inn i et område som er nytt for meg, nemlig fornybarnæringen, sier han.  

Lurer du på noe? Kontakt meg gjerne:

 

Profilbilde Kristin H. Lind.
  • Kristin H. Lind
  • Direktør strømnett og beredskap
  • @khlind