Nasjonal sikkerhetsmåned 2024

  • Nasjonal sikkerhetsmåned er en årlig kampanje som avholdes i oktober måned. Kampanjen har til formål å øke kompetansen og bevisstheten hos næringslivet, det offentlige og media innen internettsikkerhet. Målet er å bidra til en sikrere digital hverdag for alle. 
  • Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) har hovedansvaret for å arrangere sikkerhetsmåneden, på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet.
  • Formålet med Nasjonal sikkerhetsmåned er å øke engasjementet, bevisstheten og kunnskapen om digital informasjonssikkerhet både blant befolkningen og i bedrifter. Dette gjøres på ulike måter med blant annet foredrag, arrangementer og kampanjer.

Årets tema - våre digitale verdier

Aldri før har vi lagret så store deler av våre personlige og profesjonelle liv digitalt. Bilder, minner, dokumenter, og forretningsinformasjon – alt dette er en del av vårt digitale fotavtrykk. Men tar vi oss tid til å reflektere over verdien av alt dette digitale innholdet og sikkerheten som omgir det? Hva slags risiko utgjør det at vi ikke er klar over hva slags verdier vi er i besittelse av, og hva slags konsekvenser kan tap av disse verdiene medføre?

  • Vi stiller derfor spørsmålet: Hva er dine digitale verdier?
  • Også overførbart til din bedrift, selskap. Hvorfor tenker vi annerledes på fysiske og digitale verdier ?
  • Hvor legger du gullet hvis du er gullsmed ? Hvor legger du ditt digitale gull ?

Frokostmøte om beredskap

Vi vil arrangere flere frokostmøter om beredskap - frokostmøte nummer to er 16. oktober. Les mer og bli med.

Frokostmøte om beredskap

Vi arrangerte frokostmøte om beredskap 9. oktober. Her kan du se møtet i opptak.

Kriseøvelse - beredskap i praksis

Kriseøvelse - beredskap i praksis

Hele kraftbransjen øver - Fornybar Norge, Nettalliansen, Distriktsenergi, KraftCERT og Telenor har gått sammen for å spille dere gode. Vi møtes på Telenor Expo på Fornebu 20.-21. november til en felles kriseøvelse. Her kan du øve deg på å mestre en krise forårsaket av en cyberhendelse.

Dette er nasjonal sikkerhetsmåned

Lurer du på noe? Kontakt oss gjerne: