Kurs i nettreguleringsmodellen

  • 17. jan 2024Kl. 10:00–14:00
  • Næringslivets Hus Oslo
  • Medlem: 5.000,- + mva Andre: 6.000,- + mva
  • Påmeldingsfrist Snarest

I Norge er det rundt 85 nettselskaper som transporterer strøm fra kraftverk til sluttkunde. Nettselskapene er naturlige monopoler og det er derfor nødvendig at myndighetene regulerer inntekten deres. RME gjør dette ved å fastsette en årlig tillatt inntekt for hvert nettselskap. RMEs mandat er at den økonomiske reguleringen skal bidra til en effektiv drift, utvikling og utnyttelse av strømnettet. Dette er et innføringskurs i nettreguleringsmodellen.

Kraftlinje på Jæren over et snøkledd jorde og langs en bilvei. FotoKraftlinje på Jæren over et snøkledd jorde og langs en bilvei. Foto

Foto: Fredrik Ringe / Lyse

Forståelse for RMEs reguleringsmodell blir dermed grunnleggende viktig for å forstå økonomien til nettselskapet. I dette kurset vil du få en grunnleggende opplæring av reguleringsmodellen og hvordan den virker inn på økonomien til nettselskapet, gjennomføring av driftstiltak, gjennomføring av enkeltinvesteringer mm.  Vi ser spesielt på oppbyggingen av inntektsrammen med kostnadsgrunnlag og kostnadsnormen, effektivitetsmålingen og hvordan den er oppbygd og fungerer.

Kurset bli gjennomført av Jørn Bugge i Fornybar Norge som har mange års erfaring med arbeid med reguleringsmodellen fra konsulentmiljøer og Fornybar Norge

Hva får du kunnskap om?

Her vil du få en svært grundig innføringen av reguleringen av nettbransjen og den reguleringsmodellen som benyttes.

For deg som følger opp den økonomiske reguleringen i nettselskapene, som skal begynne med det eller bare er interessert i temaet.  

Hvem er det for?  

For deg som følger opp den økonomiske reguleringen i nettselskapene, som skal begynne med det eller bare er interessert i temaet.  

  • Daglig leder i nettselskap
  • Økonomisjefer
  • De som jobber med reguleringsmodellen i nettselskapene
  • Andre interesserte

Dersom du ikke har mulighet for å delta fysisk kan du delta digitalt, arrangementet streames.

Praktiske opplysninger

Informasjon og avbestillingsregler

Reise og opphold
Deltakeravgiften dekker ikke reise- og oppholdsutgifter. 

Presentasjoner
Lenke til presentasjoner og opptak fra webinaret vil bli sendt per e-post med evaluering i etterkant av arrangementet.

Avbestillingsregler
Ved avbestilling mer enn 30 dager før start gis full refusjon. Ved sykdom kreves legeattest for å få refundert deltageravgift. Fornybar Norge har ingen erstatningsansvar ved hendelser utenfor Fornybar Norge sin kontroll slik som streik, lockout, naturkatastrofer, terror eller andre uforutsette begivenheter.
Ved kjøp av early bird gis ingen refusjon, men du står fritt til å overføre din deltakelse til en kollega.

Relaterte arrangement

  1. , Radisson Blu Airport Hotel, Oslo Gardermoen

    God organisering og drift av nett

    I samarbeid med Distriktsenergi og THEMA Consulting arrangerer Fornybar Norge et seminar for nettselskapene. Formålet er å lære hvordan nettselskap tenker rundt egen organisering og drift og dele erfaringer rundt dette. Nettselskapene har samme oppgaver og ansvar, men drift og organisering er forskjellig. Et godt utgangspunkt for for læring og erfaringsdeling!

  2. , Digitalt

    KI og nett

    KI er på full fart inn i nettvirksomheten. Hvilken nytte kan vi forvente at dette får?